pondelok 27. augusta 2012

Waiting for ¤ 2

Prešla nejaká doba a ja som si povedala, že nadišiel čas, aby som Vám znova predstavila filmy, ktoré na nás čakajú tento rok. Na rade sú štyri, ktoré sa svorne zhodli na označení "dobrodružný", popri tom sú však aj nepochybne akčné a sci-fi, ale na tej dobrodružnosti sa zhodli. Tak sa hádam pri nich nudiť nebudem.


Hry o život

V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska… Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?


Avengers: Pomstitelia

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. 


Bourneův odkaz

V Bourneovu ultimátu agent Jason Bourne zlikvidoval tajný a kontroverzní vládní program společně s jeho tvůrci. Šlo však jen o špičku ledovce, pod níž se ukrývá mnohem sofistikovanější systém tajných operací, kterému šéfuje Byer (Edward Norton). Chladnokrevného profíka události kolem Jasona Bournea rozhodně nenechávají chladným, a tak se pro jistotu rozhodne bezpečně pohřbít podobný program dřív, než mu taky přeroste přes hlavu. K jeho smůle však jinak precizní čistící operaci přežije právě Aaron Cross a také vědkyně Marta Shearing (Rachel Weisz), která měla na starost jeho vědeckou část. Ti dva se navíc spojí a to je pro Byera smrtící hrozba, mnohem větší než ta, kterou představuje Bourne. Cross je taky z pořádně nepoddajného materiálu a oproti Jasonovi má tu výhodu, že si všechno pamatuje.


Snehulienka a lovec

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše.


3 komentáre:

  1. Bezva článoček :] všetko znie super..o POmstiteľoch som už počula a určite si to budem chcieť pozrieť, pretože som tak trošku zaťažená na komiksových superhrdinoch :D ale zvyšok bude za kuknutie tiež stáť :] Inak, máš to tu moc moc moc krásne :] celkový design, usporiadanie :] už dávno som nenatrafila na taký pekný blog :]

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa to láka hlavne preto, že som videla Hulka, IronMana a Capitana Americu :) takže som zvedavá, čo to bude všetko dohromady. :) A ďakujem :) Toto je vlastne prvý komentár na celom blogu, ani nevieš ako nesmierne si to vážim. Naozaj vďaka :) aj za pochvalu :)

      Odstrániť
  2. Jak to, že prvý? :O veď je to tu božské! :] a k tomu Dricloru..neviem,či sa to dá aplikovať na čelo, :P fakt netuším, mám to síce doma, ale krabička s návodou a varovaním jaksi zmizla :D ale na lekársky predpis to nie je, :P je to voľne šíriteľné :] [ teda aspoň nebolo :D ]

    OdpovedaťOdstrániť